Waarom talent ?

Nieuws

Talent is het meest krachtige middel om mensen te helpen. Het is je aangeboren kracht, het levert je plezier op en is dat wat je je hele leven als denkt, voelt en doet.  

Talent oefent druk uit om tot ontplooiing te komen. Dit is te vergelijken met een kersenpit. Deze heeft een niet te stoppen drive om van een kersenpit een kersenboom te worden. Ook als de omstandigheden niet optimaal zijn zal hij toch alles inzetten om een kersenboom te worden.

 

Als we dit vertalen naar ons werk als coach of therapeut, dan heb je altijd te maken met het aangeboren talent, de drive van je cliënt. Of je hier wel of geen gebruik van maakt.
Op het moment dat je hier gebruik van maakt ga je met de stroom mee. Je voelt een klik met je cliënt en de begeleiding verloopt soepel.
Maak je geen gebruik van het talent dan roei je tegen de stroom in. De werkvormen die je gebruikt hebben niet het gewenste resultaat. Je cliënt lijkt niet helemaal mee te werken en jullie beider zelfvertrouwen wordt minder.

 

Door eerst het talent van je cliënt naar boven te halen, deze te erkennen en zijn grootste kracht als startpunt te nemen bij alle faces van het begeleidingsproces, maakt dat je in de positieve flow blijft met je cliënt.

 

Ik weet dat het makkelijk klinkt maar in de praktijk vaak lastiger is. Ben jij toe aan de volgende stap in je ontwikkeling en wil je alle ins en outs leren hoe je talent als krachtig middel in kunt zetten en in de flow blijft met je cliënten.


Meld je dan nu aan voor de training talent-coaching.